La Grotesque derrière ?

Det spricker upp, det som håller samman. Något oidentifierat från min inre synvinkel bryter sig igenom. Till slut spricker en söm och den gröt som finns bakom väller sakta ut ur sina hålor eller rörs om. Synliga tecken är tårar som strömmar. Förvirrade utfall och utbrott. Minnesluckor och allt borttappat material. Alls ingen ekande tomhet inombords, som jag vid en första inblick trodde. Inget som lämnar öppet för insyn och utsikt utan en rörig massa som sakta förskjuts än hit, än dit.

Så, var det för den röran som jag täppte till så framgångsrikt under alla dessa år? Likt min garderob där jag hela tiden trycker in nya kläder ytterst och de äldre förskjuts längre och längre in för att glömmas bort, eller bli hågkomna med en smula vemod. Fast utan behandling eller betraktande, bara ett maniskt instoppande. Ingen kategorisering, ingen struktur.

Men jag som verkar utanför, hävdar lamt att jag har ordningen i mitt huvud. Jag vet var i kaoset jag ska leta. Ända tills jag plötsligt inte vet det längre. För fullt. Upp över mina öron och ögon. Ser inte varken ut eller in och förstår inte det jag hör.

Fett fullt därinne. Ges ingen plats för reflexion.

Lite ”bakom” säger man om någon som är lite lätt förståndshandikappad. Kan förstå innebörden nu. Vad återstår ? Att syna varje detalj för sig, för att sedan lämna till glömskan ? Men först efter noggrann efterforskning, eller kanske återvinning i annan tappning.

Moi voila, derrière ! Uppsprättad och utplockad, dissikerad. Vad ska det leda till ? Lagerrensning. Ut med hela rasket. Det jag är mest förundrad över. Varför har jag inte tänkt på det förut ? Vad är jag rädd för ?

Att det ska komma ut en groteskt förvriden ”moivoila” utan hämningar och kontroll över sig själv ?

Ja något farligt förväntar jag mig säkert eftersom mitt skydd mot yttervärlden är präglat av något så genomsnällt förstående så att det kan bli rent äckligt.

Men sådan är jag, vill mitt förskräckta jag hävda.

Mådä. Men utan klangbotten, resonans, bärs inte tonen ut. Att jag inte tänkt på det förut ? Kanske för att ingen har frågat efter det.

Så det är dags för undersökningsdomaren att leda förundersökningen.

Cést moi, voilá !

Annonser

5 kommentarer

Filed under bakom, grotesk, röra, resonans, tårar, undersökningsdomare

5 responses to “La Grotesque derrière ?

 1. Låter som om en hård och skoningslös rätttegång väntar!
  För övrigt vart jag konfunderad över hur ett klick på ”spåret ” av dig hos mig kunde leda till en sida med en fråga. Straaange.
  Men vad jag röker?
  Cigarr förstås.
  =)

 2. moivoila

  Aniara ! Nummer ett igen =)
  Ah, jag var inloggad i mitt andra namn…trodde jag ?
  Hursom…välkommen hit också !

 3. Nje, var du nog inte.
  Fast undrar fortfarande hur det kunde komma upp en fråga på en i för övrigt tom sida så där.
  Har inte kollat så mycket hur det funkar med finesser etc här.
  Fast snabbare är det i vart fall.
  Nästan lika snabbt som jag . ..
  😉

 4. moivoila

  Fråga ? Har jag inte skrivit…hm…..

 5. moivoila

  Men finesser…hehe…jo, förbannade mig lite att jag inte kunde fråga dig om det…..Ah, det löser sig ju….men så mycket tid som går åt till att man förstår att man ingenting begriper….=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s