avoir mal à la tête

Och när inte orden föll på rätt plats talade kroppen och sade:

-”Kräks ! Huvudvärk ! Reagera ! Agera !”

Och kroppen hade talat och jag var tillbaka i ett vant, hemtamt beteende. I en lidande tystnad. Ett vacum där jag inte märks av andra än mig själv. Illamåendet talar sitt tydliga språk. Det jag inte får ur mig på annat vis.

Men det är inte konstigt i och för sig. När kroppen har ansträngt sig och ansträngt sig så länge för att komma i form. Har lyft sin hållning och gått med på en behandling för att ställa allt till rätta. Men när själen inte kan svara upp mot kroppens uppbyggnad, faller liksom konceptet. Eller kanske tar jag bara en andningspaus. Man kan inte vara duktig med sig själv hela tiden. Inte gräva för djupt och rannsaka sig i ett kör. Inte fresta på sina försvar i ett kör. Trots allt har ju kroppen byggt upp ett försvar med sina spänningar. Visserligen ett dåligt försvar och ett ömtåligt, men det har ju ändå funkat hittills. Men så tvingas kroppen ändra sig efter så många år. Hela attityden och uppenbarelse tränas till en annan resning, som den ännu inte riktigt har täckning för mentalt, kanske. Och om en byggsten faller eller ruckas på en aning i det känsliga uppbyggandet så vet man ju hur det kan gå för resten.

Ni vet…omorganisationer kostar på. Kanske inte lika mycket för alla delar, men de märks. Och de märks i organisationens svagaste delar.

Om jag inte är mitt arbete, vad är jag då, frågade jag mig igår. Och jag fick svar ganska direkt.

”Jag är min kropp !” Vem var det som sa det ?

Det var min huvudvärk, och det ”blev min huvudvärk”.

Annonser

3 kommentarer

Filed under huvudvärk, kropp

3 responses to “avoir mal à la tête

 1. livsglimtar

  Låter som om du lider av migrän? Det har jag haft som ung men det gick över när jag födde mina ungar, har visst med hormonerna att göra. Idag har jag bara en rest kvar, tål inte starkt ljus..då får jag konstiga silvriga syner. Så jag har alltid haft vanliga glasögon med solisar i.
  Jag har inte skrivit för jag var ju borta en dag och sen igår kan man glömma, jag var risig av astman. Idag är jag väl lite bättre, men det kommer att ta några dagar nu för luftrören att befria sig från det där äckliga tjocka slemmet som fastnar i alla små rör.
  Jag ska ner och träffa sjukgymnasten, men jag ska inte träna alls idag för då börjar jag bara hosta.
  På tal om träffar IRL så har jag haft flera stycken och det har bara varit trevlig. Jag tror att de man drar till sig så pass att man känner att man vill träffas, de personerna är man på samma våglängd som, så det blir nog inga problem. Jag tror verkligen att man möter de man ska möta här i livet.
  Hoppas du får en skön helg utan huvudvärk eller illamående.
  Många kramar vi hörs snart igen!

 2. Ja, migrän har jag haft hela mitt vuxna liv, men för några år sedan gick det mer över till spännningshuvudvärk. Och inte så mycket illamående som jag haft tidigare. Men idag är det nästan bara illamående, så jag undrar om jag ätit något olämpligt.
  Trist med astma. Det har jag aldrig haft, men det måste vara jobbigt !

 3. livsglimtar

  Hoppas du är bättre nu..själv glor jag på tv, det är reklampaus just nu. Min man är bortrest så jag blir ensam några timmar till.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s