Simple

Att göra allt enkelt utan att göra det tråkigt. Att skala av och skala ner utan att förenkla för mycket. Att se sammanhangen så tydligt att andra gör det också. Att förtydliga utan att skriva folk på näsan. Att göra saker spännande utan att det blir konstruerat.

Hur gör man ?

Jag jobbar i skallen med mitt projekt. Skriver ner långa haranger och verser som stöd för minnet och ingångsport till mitt nya projekt. Jag spelar in ett grundkomp och läser upp min text, helt utan att sålla, för en ung nätvän, som brukar ge mig god feedback, men hon säger bara: ”Du är galen” !

He ! Hon har rätt. *asg*

Jag har en tendens att göra för mycket. Skriva för långt och göra enkla saker svåra, istället för tvärtom. Så nog är det en utmaning alltid, detta jag har föresatt mig. Fast det sporrar mig snarare än trycker ner mig. Och jag visste nog vad jag gjorde när jag valde att läsa upp det för den unga vännen. För nu gäller bara ärlig feedback. Jag kan inte lyckas med för mycket ”välvilja” och allmän vänlighet. Det måste vara klara papper och utan reservationer. Jag vet ju att jag måste ha ett toppenmaterial om jag någonsin ska kunna gå vidare med det.

Och mitt största problem är nog inte att jag har för få idéer utan alltför många. Så det jag tänkte att jag skulle göra på ett år kommer att ta säkert minst två år, innan hela ”kittet” är färdigproducerat. Så vet någon något lämpligt stipenium man kan söka, så kom gärna fram med det ! 😉

Och än så länge ska jag ju heller inte stressa mig själv med alltför vidlyftiga företag. Bara inne i min första arbetsträningsfas än så länge. Och eftersom mitt arbete på ett sätt har anknytning till mitt eget projekt, vill jag heller inte tappa fokus på det. Bara ge det ett lite annat upplägg. Men som sagt….jag måste nog hej, jag måste hej, jag måste hejda mig en aning innan jag blir galen på riktigt.

Hoppas bara det inte är för sent redan ! :-0 

Annonser

3 kommentarer

Filed under enkel, idé, klar, skala, stress, tydlig

3 responses to “Simple

 1. Ganska vanligt att det som är enklast ligger under näsan på en när man trasslar till det hela.
  Men det är väl bra i detta fall om du inte har bråttom utan låter det komma i långsamt tempo. Det är väldigt lätt att det blir för mycket efter ett avbräck av utbrändhet…simma lugnt.
  Kram

 2. muslikommando

  ”Att göra allt enkelt utan att göra det tråkigt” kanske inte gäller bara målinriktade, kreativa projekt. Det kanske kan gälla som devis för hela livet? Eller åtminstone livsstilen.

  Påminner lite om tanken om frivillig enkelhet… Och visst, på http://www.frivillighenkelhet.nu hittade jag fler citat i samma härad:

  ”Meyers’ Law–It is a simple task to make things complex, but a complex task to make things simple.”

  Meyers lag är den ena sidan av saken, den andra är hur nöjd man är med resultatet:

  ”Att vara nöjd med lite är svårt, att vara nöjd med mycket är omöjligt” – Marie von Ebner-Eschenbach

 3. muslikommando

  Ok, jag gör ett nytt försök med rättstavad webbadress:

  http://www.frivilligenkelhet.nu/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s