sekt

Såg igår en dokumentär på TV, som handlade om hur Phone House har utnyttjat sina unga säljare till bristningsgränsen. Man har var valt ut unga utåtriktade människor för att sedan bryta ner dem så att de till slut inte har någon självkänsla kvar. Sedan tvingar man dem att jobba 10-12 timmar om dagen utan rast och utan extra ersättning. Tvärtom, får de bara ungefär 11000 före skatt. Samtidigt är det möten varje dag där de anställda bearbetas och indoktrineras så att de ska känna att alla är som en enda stor familj. Men när sedan någon reagerar på anställningsförhållandena och börjar tala om facket, blir de utfrusna ur gemenskapen, om de inte får sparken direkt. Fast på företaget väljer man att tala om att provanställningen ska upphöra, och vägrar gå med på att de ger den anställda sparken.

Allt detta liknas vid hur en sekt fungerar. Man följer samma mönster och visar ingen förståelse och ger heller inget erkännande att den anställde var framgångsrik, trots att så var fallet. Man vägrar ge något betyg till den tjej som har varit duktigast och som till och med har fått pris för det inom företaget.  Idén är att man anställer ett helt gänng ungdomar och kör slut på dem, utnyttjar dem utan någon som helst anständig lön, och sen får alla foten, och sen in med nästa gäng….

Igår kväll slog det mig plötsligt att detta beteende kan appliceras på hela vårt samhälle just nu. Man trycker ner de människor som redan har dålig självkänsla, sätter en stämpel i pannan på dem där det står UTANFÖRSKAP och sedan låtsas man ge dem en juste chans i samhället genom att ge dem möjlighet att få ett arbete….visserligen inget riktigt arbete, så att man kan hålla nere ersättningen på 3000 kr i månaden, medan man ger de ”stackars” företagen som tar emot dem 5000 i månaden.  De får ingen tid eller möjlighet att hitta andra, riktiga jobb, och inte har de tillräckligt självförtroende att göra det heller. Det sk jobb de har, har oftast inget med deras utbildning, eller har något som helst att göra med deras önskemål om vad de skulle vilja försörja sig på. 

Känns kanske igen? Man bryter ner en del av befolkningen, man kallar bidragstagare för parasiter och ser på dem som om de vore värre än mördare. Sedan tvingar man alla som kan stå upp en sekund utan dö, att söka ett jobb. Om man då är för sjuk eller för ouppdaterad på arbetsmarknaden tvingas man till någonslags fritids för vuxna där man ska utföra meningslösa uppgifter för att inte kunna gå hemma och göra något nyttigare. Eller så får man slita på en arbetsplats där man förut kanske har haft ett riktigt jobb. Skillnaden nu är att man ska känna sig mindervärdig, att man ska vara tacksam för en minimal summa pengar. Huvudsaken är att man ska känna sig så usel som möjligt så att samhället ska kunna utnyttja en precis som det behöver.

De politiker som driver detta samhällsprojekt är lika känslokalla (eller tvingar sig till att vara det för att överleva själva) och uträknande som vilken sektledare som helst, fast de ler så skenheligt så änglarna lipar åt det. Felet är att vi lever i ett 2/3-samhälle. Vi som tillhör den delen som har jobb och som inte är dödssjuka anses vara fullvärdiga samhällsmedlemmar, medan man i 5 års tid stenhårt har drivit tesen att människor utan jobb, som måste ta bidrag är utanför. Man låtsas tycka synd om dem, men man placerar dem i ett ständigt utanförskap så att till slut en större del av oss som är innanför faktiskt tror att det är något allvarligt fel på dem. Att de kanske faktiskt är pestsmittade och får skylla sig själva om de inte kan försörja sig, trots att de kanske har blivit utan jobb i en avfolkningsbygd, eller fått cancer eller har fått någon annan psykisk åkomma. Kanske hade de stressat ihjäl innan för att inte bli av med sitt jobb, för att sedan gå in i väggen ?  Och därpå bli av med sitt jobb. Vad vet man ? Ingen vet. För nu kan vad som helst hända. Ingen trygghet.

Men våra politiker (främst moderater) tror sig veta att man kan dra alla över en kam, och därmed behandla alla lika, nämligen som luspudlar. Tvi vale, säger jag! Man säger att ett folk förtjänar sina ledare. I så fall vill jag emigrera!

Kanske till Norge ?

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “sekt

  1. Jag såg den också och känner mig mycket upprörd hur ungdomar utnyttjas. Mitt barnbarn fick ett jobb på Subway där han tvingades jobba över jättemycket. När företaget inte längre fick pengar från arbetsförmedlingen skars hans ordinarie arbetstid ner till 1/4. Vem kan klara sig på det? Nu har han fått ett jobb som telefonförsäljare. Jag hoppas det inte är Phone house.

  2. Ja, hoppas! Men de sa ju i slutet att PH skulle lägga ner den verksamheten. Det vore ju för väl. Men deras rykte är redan i gungning nu. Bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s