I efterdyningarna…

Funderar lite över meningen – inte med livet men med alla strävanden. Har sett att människor sliter ut sig mer eller mindre för ingenting. Har sett att man kan må bra av att leva ett ganska lugnt liv utan en större press. Min mamma och pappa har lyckats med det. Ingen av dem har varit inriktade på att göra karriär eller bli världsberömda, men de har heller inte slarvat med jobb och andra åtaganden. Grejen är att de har ägnat sina liv åt att njuta av det de har upplevt. Musik och skidåkning, segling eller spela i orkester eller vad det nu kan vara. Promenader ut till Blockhusudden tog de ett par dagar i veckan förr. Nu tar de sig under lyckliga omständigheter ner till Nybroviken där de sitter bredvid Margareta Krooks staty och känner vindarna från havet och ser unga människor passera. Pappa ser inte nästan alls men han hör och känner fläktarna och mamma kan säkert berätta vad hon ser.

I efterdyningarna… Det kan inte vara vara fel att leva om man har tränat upp förmågan att njuta av livet fast man närmar sig de hundra. Jag oroar mig mer för dem som i min ålder eller ännu mycket yngre människor, som finner fel och brister i allt. Naturligtvis ska man väl inte vara hur förnöjsam som helst, men jag tror att all negativ energi i yngre år stjäl kraft som inte räcker till de många och långa pensionsåren. Tänk att dag ut och dag in gå och vara missnöjd utan att se vare sig ljusning eller lättnad. Inte ens får man respekt för alla år man har arbetat och slitit i samhällets eller någon annans tjänst. Det ekonomiska måste ju spela in mest, men ändå har människor med ett positivt sinnelag lättare att klara alla prövningar. ”Självklart!”, säger ni…men dessvärre tycks det vara svårt att verkligen leva så.

Mamma och pappa har haft en osedvanlig tur. Men de har också haft ett stort gemensamt intresse: musiken. Människor som sysslar med musik har större förmåga att utveckla intellekt och social kompetens. Det har ingenting med ekonomi att göra. Det har med livet att göra…;-)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s