piano à queue

Att flyga med en flygel – är det möjligt?

Nej, inte rent fysiskt, men i mitt hjärta flyger jag genom dimensionerna för att nå något extra. Kanske söker jag kontakt med min pappa – som inte längre lever, men som alltid önskade att jag skulle få flygeln efter honom – när jag spelar Petterson-Bergers Sommarsång, eller så söker jag bara kontakt med mitt egna soliga jag. Det som en gång var min riktning i livet. Att glädja andra – eller mig själv. Eller så söker jag min inre vägvisare när jag spelar fugor av Bach – mitt intrikata, kalkylerande, men ändå skönhetsälskande jag. Eller det kreativa inom mig när jag spelar en blues. Det meditativa jaget – när jag improviserar kring några Bill Evans – harmonier. Eller så är det rätt och slätt bara mig jag söker när jag spelar och minns mina egna alster.

Något inom  mig vaknar i alla fall varje gång jag sätter mig vid detta (för mig) himmelska  instrument, som nu har hamnat i mitt hem, slutligen. Med musiken i centrum blir jag den människa jag alltid önskat vara.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “piano à queue

  1. Åååå kära Du, har du lyckats få in en flygel i din bostad-håller med vackrare instrument kan man leta efter (själv är jag svag för harpor) önskar dig en underbar Valborg som snart stundar//Avalon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s